Uw Mediator in Rotterdam

Edwin van den Driesschen

_____________________
MfN Familie mediator.
Echtscheiding
Nalatenschap

Uw ScheidingsMediator Rotterdam

Edwin van den Driesschen

MfN registermediator
Familiemediator

+31 6 13247106

Even voorstellen, uw mediator

Mijn naam is Edwin van den Driesschen, ik ben uw mediator in de regio Rotterdam. Als ervaringsdeskundige heb ik mensen geholpen bij het oplossen van conflicten van allerlei aard. Als MfN-register familiemediator heb ik me daarom gespecialiseerd in het begeleiden van (echt)scheidingen en het mensen samen laten zoeken naar oplossingen in tal van relationele kwesties. U kunt bij mij terecht voor mediation, coaching en advies. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Mediatorsvereniging en de Rotterdamse Mediators Associatie. Tevens ben ik ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand, zodat ik een Toevoeging (subsidie) kan aanvragen in geval uw inkomen niet toereikend is.

Wat kan ik voor u doen?

Een scheiding is een emotionele gebeurtenis in je leven, niet alleen voor ieder van jullie, maar ook voor jullie kinderen, als hier sprake van is, en mensen in jullie omgeving. Kinderen, die geconfronteerd worden met problemen in de relatie tussen de ouders, kunnen hier kwalijke, psychische gevolgen van ondervinden en aan overhouden. Naast het verwerken van de emotionele aspecten van een scheiding, dienen jullie samen ook praktische, financiële en juridische zaken te regelen. Middels mediation wordt getracht de onderlinge communicatie te verbeteren, zodat jullie goede afspraken met elkaar kunnen maken over de gewenste gang van zaken gedurende de afhandeling van de scheiding en voor de toekomst van ieder die erbij betrokken is. Ik wil jullie daarbij helpen..

Ervaring in mediation

In goed overleg worden de gemaakte afspraken vastgelegd in een (echt)scheidingsconvenant. In geval er minderjarige kinderen bij betrokken zijn, zijn jullie verplicht samen een ouderschapsplan op te stellen. Middels mijn jarenlange ervaring zal ik  jullie daarbij graag begeleiden, onder andere  m.b.t. de juridische aspecten van beiden.

Primaire werkgebied voor scheidingen

De regio waarbinnen ik mijn werkzaamheden als familemediator verricht, valt met name in het gebied Rotterdam en omstreken. Wij kunnen elkaar ontmoeten in een neutrale spreekruimte, een openbare, doch rustige gelegenheid (evt. bij u in de buurt) of bij u thuis.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

N

Wat kunt u van mij verwachten?

U kunt bij mij terecht voor advies en begeleiding van uw (echt)scheiding. Ik verzorg en begeleid het laten maken van een alimentatieberekening, het opstellen van een (echt)scheidingsconvenant, van een eventueel ouderschapsplan en draag zorg voor de gehele procedurele afhandeling.

N

Duidelijk inzicht in de te maken kosten

Ik geef altijd vooraf een kostenindicatie betreffende het hele traject

N

Vrije keuze in locatie

Gesprekken vinden plaats op een locatie naar uw keuze, in een veilige omgeving.

Wiersema Mediation - Uw ScheidingsMediator Lansingerland. Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Zoetermeer

Amelandseplein 50A
3083 SH Rotterdam

+31 6 13247106

Werkwijze 

Iedere scheiding is weer anders omdat situaties en mensen verschillen. Ik zorg ervoor dat uw scheiding wordt ingevuld op de wijze die het beste bij Uw situatie past. Dit uiteraard met respect voor u en in balans met de gezamenlijke belangen. Ik zal ernaar streven, dat ieder van jullie, zeker achteraf gezien, tot de conclusie komt voor de best haalbare oplossing van de kwestie te hebben gekozen.

De kosten van mediation

U betaalt mij per uur als mediator voor de gesprekken tegen een vooraf overeengekomen tarief. Zo nodig adviseer ik u deskundigen in te schakelen in het proces. Ik maak graag vrijblijvend een kosteninschatting voor u. De verdeling van de kosten is aan de partijen zelf. Indien u een rechtsbijstandverzekering heeft, kunt bij uw verzekeraar nagaan of deze uw mediation wil vergoeden.

Samenwerking met derden

Het maken van een alimentatieberekening laat ik doen door iemand die daar deskundig in is. Voor de complexere financiële zaken verwijs ik u naar een financieel expert of een fiscalist. Het indienen van het gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank laat ik doen door een gerenommeerd advocaat in de regio. Heeft u echter zelf goede connecties op een of meer van deze gebieden, dan bent u uiteraard vrij om hierin zelf een keuze te maken.

Ambitie als uw Scheidingsmediator

Mijn ambitie als MfN-gecertificeerd familiemediator is om mensen middels mijn deskundigheid te begeleiden bij deze fase in hun leven. Door verkorting van het scheidingstraject en verbetering van de onderlinge communicatie zullen verder oplopende spanningen voorkomen kunnen worden, waarbij ieders belang zo goed mogelijk erkend en gediend wordt. De voor beide partijen aanwezige (vaak hevige) emoties kunnen dan langzaam gaan plaatsmaken voor de verlangde rust en stabiliteit. De ervaring leert, dat eenieder (dus ook het kind) hierbij gebaat is, zowel gedurende de afhandeling van de scheiding als in de periode erna.

Neem gerust geheel vrijblijvend contact op voor nadere informatie of een gratis kennismaking-gesprek!

Edwin van den Driesschen, Uw ScheidingsMediator in Rotterdam

Hans Wiersema, Lansingerland: Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk. Zoetermeer Rotterdam

Hans Wiersema
Lansingerland

Uw scheidingsmediator in Rotterdam:

  • Mediator, scheidingsmediator, familiemediator.
  • Scheiden echtscheiding. beëindiging samenlevingsvormen
  • Mediator in Lansingerland, Mediator in Rotterdam
  • Opstellen ouderschapsplan, Alimentatieberekening.
  • Mediation, Coaching en Advies

De mediation praktijk is geopend op:

ma 13.00 - 17.00 uur
di   09.00 - 17.00 uur
wo 09.00 - 13.00 uur
do  09.00 - 17.00 uur
vrij 09.00 - 15.00 uur
za en zo gesloten

Afspraken daarbuiten in overleg mogelijk.