Uw Mediator in Lansingerland

Maurice Wijmans

___________________

Echtscheiding
Financieel specialist
Fiscaliteiten

Maurice Wijmans - Uw Mediator in Lansingerland

Maurice Wijmans

ADR register mediator
Familie Mediator
+31 88 0403 407

Even voorstellen, uw mediator

Ik ben Maurice Wijmans en uw mediator in de regio Rotterdam en Lansingerland. Als  Financieel adviseur en Familie mediator heb ik mij gespecialiseerd in echtscheiding en beëindiging van andere samenlevingsvormen. Naast de mediation opleiding heb ik de Masteropleiding Financial Planning gevolgd aan de Erasmus Universiteit. Al ruim 12 jaar heb ik ervaring in het begeleiden van echtscheidingen en de bijkomende emoties. Daarnaast heb ik het ‘Zandkastelen’ programma gevolgd waarbij specifiek de rol van de kinderen tijdens een scheiding wordt uitgelicht.

Mijn vakgebied: Echtscheiding

U kunt bij mij terecht voor advies, ondersteuning en begeleiding tijdens en na uw scheiding. Een scheiding is een gecompliceerd proces waarbij u volledig begeleid en dus ontzorgd dient te worden. De ondersteuning kan uiteen lopen van de zorg voor kinderen, alimentatie, tot vermogenskwesties en verdeling van pensioen.
Elke situatie is anders, want mensen verschillen en gaan wisselend met emoties om. Ik help u beiden met oplossingen die houdbaar, eerlijk en oprecht zijn. Het is van belang om duidelijkheid, structuur en orde aan te brengen tijdens een onrustige periode in uw leven.

Ervaring in mediation

Sinds 2005 begeleid ik mensen tijdens het proces van scheiden zowel w.b. financiële als de emotionele kanten. Ik heb in mijn mediation praktijk al veel koppels succesvol begeleid om zonder strijd van partners naar (goede) vrienden en/of ouders te komen. Kinderen spelen tijdens het proces een enorm belangrijke rol die helaas vaak onderbelicht blijft.

Mijn Primaire regio voor scheidingen: Lansingerland

De regio waarbinnen ik mijn werkzaamheden als Mediator en Scheidingsdeskundige verricht bevind zich met name in het gebied Lansingerland, Rotterdam en Zoetermeer. Ik kan u ontvangen op een kantoor in de regio of bij u thuis.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

N

Zandkastelen

Extra aandacht voor kinderen in het Ouderschapsplan
N

Alimentatie berekening

De uitkomsten vertalen naar het netto besteedbaar inkomen van beide partners.
N

Scheiden in 1 dag

Voor partners waarbij de emoties zijn bedaard en die er samen in grote lijnen uit zijn.

Werkwijze 

Ik ontzorg u (beiden) volledig tijdens het traject van de echtscheiding. Naast mijn volledige en persoonlijke begeleiding werk ik met een gespecialiseerde familierecht advocaat samen voor juridische afwikkeling bij de rechtbank .

De begeleiding:

* Ontzorgen tijdens het echtscheidingstraject;
* Berekenen van partner- en kinderalimentatie of second opinion;
* Inzicht geven in besteedbaar inkomen voor en na de echtscheiding;
* Mogelijkheden bespreken en berekenen omtrent de eigen woning?
* Adviseren omtrent pensioenen fiscale vraagstukken en bij het verdelen van het vermogen;
* Opstellen van een adviesrapport , ouderschapsplan en convenant
* Begeleiding van het verzoek naar de Rechtbank en het laten inschrijven van de echtscheiding.

De kosten van mediation

Ik werk op basis van een vast en vooraf overeengekomen tarief o.bv. een inschatting tijdens het intake gesprek. Volledige begeleiding is al mogelijk vanaf € 899 per persoon (incl. BTW en alle rechtbank kosten). Deze optie geeft u duidelijkheid en toch een optimale service. Op uurtarief (€ 125 incl. BTW) werken is ook mogelijk. U bent vrij in uw keuze terwijl de service het zelfde hoge niveau behoudt.

Samenwerking 

Ik werk samen met De Hypotheker Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Voor onze adviesgesprekken maken wij gebruik van de spreekruimtes van de Hypotheker Vestigingen bij u in de buurt. Uiteraard is het ook mogelijk om een andere locatie te kiezen in overleg. Daarnaast werk ik samen voor de juridische procedure met een Van Sikkelerus & Ray advocaten in Rotterdam.

Ambitie als uw Scheidingsmediator

Het is mijn doel dat (ex-)partners na de scheiding goede ouders blijven (voortgezet ouderschap) en ieder afzonderlijk een nieuw begin kan maken in financiële onafhankelijkheid van elkaar voor zover mogelijk. Dit kan worden bewerkstelligd doordat beide partners volledig inzicht krijgen in elkaars financiën en samen een kinderkostenrekening openen.

Neem gerust geheel vrijblijvend contact op voor nadere informatie of een gratis kennismaking-gesprek!

Maurice Wijmans, Uw ScheidingsMediator in Rotterdam

maurice wijmans scheidingsmediator rotterdam

Uw scheidingsmediator in Rotterdam:

  • Mediator
  • scheidingsmediator
  • familie-mediator.
  • Mediation
  • echtscheiding mediation
  • Familie mediation
  • Scheiden echtscheiding. beëindiging samenlevingsvormen

De mediation praktijk is geopend op:

ma - vrij 09.00 - 17.00 uur

Afspraken daarbuiten in overleg mogelijk.

info@uw-mediator.nl

info@uw-scheidingsmediator.nl