Uw Mediator in Den Haag

Caroline Durieux

Familiemediation
Echtscheiding
Nalatenschap

Caroline Durieux - uw mediator in Den Haag

Caroline Durieux

MfN register mediator
MfN Familie mediator

06 54715660

 

Even voorstellen, uw mediator

Na een carrière in het bedrijfsleven heb ik bewust voor het vak van mediator en de specialisatie als familiemediator gekozen. Wat mij als mediator motiveert is mijn overtuiging dat mensen het vermogen en recht hebben om hun eigen leven en toekomst in te richten. Wat maakt dat ik voor mijn specialisatie heb gekozen is het feit dat ik in geval van een echtscheiding aan tafel op mag komen voor het belang van eventueel betrokken kinderen. Omdat ik dat belangrijk vind, ben ik op vrijwillige basis de mediator bij het Kenniscentrum Kind & Echtscheiding voor de regio Den Haag.

Wat kan ik voor u doen?

Bij de mediationgesprekken bij mij aan tafel is het uitgangspunt dat er zelfstandige gelijkwaardige mensen aanzitten met eigen ambities, ervaringen en gevoelens die gemotiveerd zijn ´iets’ wat tussen hen in is komen te staan in hun relatie samen op te ruimen. Of het nu om een echtscheiding gaat, het aanpassen van een ouderschapsplan, een familieruzie of een situatie in een samengesteld gezin.
Ik ben de gesprekleider die de inbreng van partijen samenvat en door vragen te stellen het gesprek op constructieve wijze structureert maar partijen trekken samen conclusies over hoe het al dan niet verder moet. Als er afspraken vastgelegd moeten worden in een overeenkomst, echtscheidingsconvenant of ouderschapsplan dan verzorg ik dat. In geval van echtscheiding begeleid ik het proces van a-z.

Ervaring in mediation

Als mediator doe ik jaarlijks een groot aantal mediations met als onderwerp echtscheiding, aanpassen omgangsregeling en familiemediations. Voor samengestelde gezinnen ga ik met alle betrokkenen aan tafel om de wensen en verwachtingen te bespreken over de nieuwe situatie. Zo krijgt ieder zijn plek en aandacht en kan er met een samen gevormd 'plan van aanpak' invulling gegeven worden aan de gezamenlijke toekomst.

Primaire werkgebied voor scheidingen

Familiemediation waar onder valt:
• (wel of niet) scheiden;
• echtscheiding van a-z;
• opstellen van een ouderschapsplan of omgangsregeling;
• aanpassen van bestaand ouderschapsplan of omgangsregeling;
• familieruzies;
• problemen rond nalatenschappen;
• samengestelde gezinnen.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

N

RESPECTVOL

Voor mij is het een gegeven dat iedereen een gegronde reden heeft voor zijn of haar opstelling binnen een conflict.

N

MAATWERK

Elke kwestie en iedere betrokkene bij een mediation is anders dus alle mediations ook. Partijen bepalen de inhoud, ik als mediator de structuur.

N

DAADKRACHTIG

Emoties vormen een belangrijk onderdeel van een mediation maar als het moment daar is om beslissingen te nemen dan zal ik partijen daar zeker toe aanzetten.

Wiersema Mediation - Uw ScheidingsMediator Lansingerland. Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Zoetermeer

Correspondentieadres en gesprekslocatie buiten kantooruren:
Plaats 31a,
2513 AD ’s-Gravenhage

Gesprekslocatie tijdens kantooruren:
HNK, (A4 afslag nr 8)
Oude Middenweg 17
2491 AC ‘s-Gravenhage

070 737 00 42

mediator@carolinedurieux.com

http://carolinedurieux.com

Werkwijze 

Na een kennismakingsgesprek beslissen partijen en ik of de mediation gestart wordt. Afhankelijk van de inhoud van de mediation vinden gesprekken met de betrokken partijen plaats. Als het gaat om een echtscheiding, omgangsregeling of ouderschapsplan dan stel ik op basis van de input van de betrokkenen de nodige plannen op waarin de afspraken opgenomen worden. Afspraken kunnen vastgelegd worden in een overeenkomst, een vaststellingsovereenkomst, echtscheidingsconvenant, ouderschapsplan of omgangsregeling. Natuurlijk is het niet altijd nodig om zaken juridisch vast te leggen en kan een handdruk ook een mooie bezegeling zijn van een geslaagde mediation.

De kosten van mediation

Mediation is maatwerk dus het geven van een kostenindicatie is dat ook. Mijn reguliere uurtarief bedraagt €175 inclusief btw per uur maar ik zal altijd op basis van de inhoud van de mediation en het aantal betrokken partijen, offerte op maat maken.
Voor aanvang van iedere mediation ontvangen partijen een definitieve opgave van de kosten zodat er geen verrassingen achteraf zijn.

Samenwerking met derden

Ik ben als registermediator aangesloten bij de Mediators Federatie Nederland (MfN), lid van de mediatorsvereniging Haaglanden, lid van de Nederlandse Mediators Vereniging, High Trust kantoor voor de Raad voor Rechtsbijstand en mediator van het Kenniscentrum Kind & Echtscheiding voor de regio groot Den Haag.

Ambitie als uw Scheidingsmediator

Het is mijn ambitie om het aantal complexe scheidingen in Nederland verder te beperken en om mediation als manier van conflicthantering verder bekend te maken. Dit, omdat ik geloof in mensen en hun vermogen om eigen beslissingen te nemen als het gaat om het inrichten van hun eigen leven en toekomst.

Neem gerust geheel vrijblijvend contact op voor nadere informatie of een gratis kennismaking-gesprek!

Vraag aan Caroline Durieux:

Caroline Durieux, Uw ScheidingsMediator in Den Haag

 

 

Caroline Durieux mediator scheiding den haag

Caroline Durieux
Den Haag

 

 

Uw scheidingsmediator in Den Haag:

  • Mediator, scheidingsmediator, familiemediator.
  • Scheiden echtscheiding. beëindiging samenlevingsvormen
  • Mediator in Den Haag, Voorschoten, Wassenaar
  • Opstellen ouderschapsplan, Alimentatieberekening.
  • Mediation, Coaching en Advies

De mediation praktijk is geopend op:

ma 09.00 - 17.00 uur
di   09.00 - 17.00 uur
wo 09.00 - 17.00 uur
do  09.00 - 17.00 uur
vrij 09.00 - 17.00 uur
za en zo gesloten

Afspraken daarbuiten in overleg mogelijk.