Uw Mediator in Delft

Richard van Leeuwen

_____________________
MfN Register mediator
Echtscheiding
Familiemediation

Richard van Leeuwen - Uw Mediator in Delft

Richard van Leeuwen

MfN Register Mediator
MfN Familie Mediation

06-21138355

Even voorstellen, uw mediator

Hervinden van geluk

Mijn naam is Richard van Leeuwen en ik ben Uw mediator in de regio Delft, Den Haag en Rijswijk. Van jongs af aan ben ik al geboeid door mensen. Wat hen gelukkig maakt en welke beslissingen zij nemen om gelukkig te zijn. Dagelijks zie ik dat relatieproblemen het geluk van veel mensen in de weg staat. Vanuit mijn rol als mediator ben ik op missie om ex-partners te helpen hun leven opnieuw in te richten waardoor ze zich weer krachtig voelen en hun geluk hervinden.

Wat kan ik voor je doen?

Wil je als partners van elkaar scheiden en tegelijkertijd de relatie met de ander behouden? Bijvoorbeeld omdat je kinderen voor jou op de eerste plaats staan. Verloopt de communicatie tussen jou en de ander moeizaam? Wil je beslissingen in eigen hand houden? Dan help ik je graag verder. Vanuit mijn rol als MfN-mediator breng ik jou en je ex (opnieuw) met elkaar in gesprek. Onpartijdig en zonder oordeel besteed ik aandacht aan de belevingswereld van beiden.

Stap voor stap naar een nieuwe toekomst. Stap voor stap komen jij en je ex tot oplossingen waar jullie je beiden in kunnen vinden. Oplossingen die niet alleen gericht zijn op de dag van morgen maar vooral op de verdere toekomst.

1. Onduidelijke zaken tussen jou en je ex zijn opgehelderd: je krijgt de kans om rustig je verhaal te doen;
2. Ouderschapsplan: samen bewuste keuzes maken over de opvoeding en zorg van jullie kind(eren);
3. Kinder- en partneralimentatie vastgesteld:  berekeningen door een financieel specialist;
4. Overeenstemming over verdeling van vermogen: geïnformeerde keuzes maken waar jij en je ex allebei achter staan;
5. Echtscheidingsconvenant: ‘papierwinkel’ met vastgelegde afspraken volledig geregeld. De scheiding is definitief.

Ervaring in mediation

"Je leven opnieuw inrichten. Je weer krachtig voelen. Jezelf zijn. Kortom: je geluk hervinden, dat is waar ik je in begeleid”.

Jij kunt vertrouwen op professionele begeleiding. Op basis van aangetoonde kennis en ervaring heeft Mediationfederatie Nederland (MfN) mij gecertificeerd als MfN-registermediator. Door permanente educatie houd ik mijn kennis op peil en blijf ik op de hoogte van de laatste regelgeving. Als geaccrediteerd Familiemediator heb ik bovendien een duidelijke specialisatie in echtscheidingen. Jaarlijks begeleid ik een groot aantal ex-partners om hun leven opnieuw in te richten.

Primaire werkgebied  

Familiemediation is mijn specialisatie. Hieronder valt:
(Wel of niet) scheiden – de communicatie weer op gang brengen;
Echtscheiding van A tot Z
- Intakegesprek;
- Onduidelijkheden ophelderen vanuit je rol als ex-partner;
- Ouderschapsplan of omgangsregeling;
- Alimentatieberekeningen;
- Vermogensverdeling;
- Echtscheidingsconvenant;
- Familieruzies;
- Problemen rond nalatenschappen.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

N

Kostenefficiënt

Bij een advocaat, advocaat-mediator of notaris-mediator liggen de tarieven gemiddeld 1,5 tot 2 maal hoger.

N

‘Papierwinkel’ volledig geregeld

Stap voor stap begeleid ik jou en je ex-partner door het volledige scheidingsproces. Elke stap neem je bewust en op basis van de juiste informatie.

N

Duurzame oplossingen voor beiden

Mijn natuurlijke aanleg om mensen goed aan te voelen zorgt er voor dat ex-partners zich écht gehoord voelen. Hierdoor ontstaat een sfeer waarin mensen met elkaar kunnen praten over oplossingen die werken voor beiden.

Wiersema Mediation - Uw ScheidingsMediator Lansingerland. Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Zoetermeer

Kluizenaarsbocht 6
2614 GT Delft

06-21138355

Werkwijze 

1) Toekomstgedreven  
In de gesprekken ligt de focus op een nieuwe toekomst voor jou en voor je ex-partner. Dat betekent echter niet dat de relatie onbesproken blijft. Onder mijn begeleiding hebben jullie de kans om met elkaar te praten over de stuk gelopen relatie en over wat jij en je ex nodig hebben om verder te gaan zonder de ander.

2) Resultaatgericht  
Inzicht in elkaars gedachten en ervaringen zorgt ervoor dat je emoties geen negatieve invloed hebben op de beslissingen die je neemt. Afspraken over de kinderen, over alimentatie en over de verdeling van vermogen maak je dan bewust en weloverwogen. Zo werk je onder mijn begeleiding naar resultaten waar jullie je beiden in kunnen vinden.

3) Concreet
De afspraken die jij en je ex tijdens de mediationgesprekken maken, worden vastgelegd in een concrete overeenkomst: het echtscheidingsconvenant. Onderdeel daarvan zijn het ouderschapsplan (afspraken over de zorg en opvoeding van de kinderen), de definitieve alimentatieregeling en de definitieve vermogensverdeling. Na goedkeuring van alle stukken door de rechtbank is de scheiding definitief.

De kosten van mediation

• Het kennismakingsgesprek voorafgaand aan de mediation is geheel vrijblijvend en het eerste uur is gratis;
• Als scheidingsmediator hanteer ik een tarief van € 125,- per uur. Je kunt ook kiezen voor het inkopen van een blok van 3 mediationgesprekken voor € 500,-. De gesprekken hebben een gemiddelde duur van 1,5 tot 2 uur en plannen we gezamenlijk in. Alle genoemde bedragen zijn exclusief de wettelijk verplichte omzetbelasting (btw)
• Voor het opstellen van het ouderschapsplan, de alimentatieberekeningen, het convenant en het indienen van het verzoekschrift bij de rechtbank hanteer ik vaste prijzen.

Samenwerking met derden

Het bieden van een hoge mate van professionaliteit en expertise zijn voor mij vanzelfsprekend. Over deze eigenschappen beschikt ook de financieel specialist die de alimentatie berekent voor de ex-partners die ik begeleid. Zijn jarenlange ervaring met het uitvoeren van alimentatieberekeningen zorgt ervoor dat mijn cliënten exact weten waar zij aan toe zijn wat betreft ontvangst en betaling van alimentatie. Net als ik tekent de financieel specialist voor geheimhouding zodat discreet omgegaan wordt met privacy-gevoelige informatie. Zijn professionaliteit en expertise zijn erkend door Mediation Federatie Nederland (MfN).

Ambitie  

Met mijn mediation praktijk doe ik wat vrienden lang geleden voorspelden: mensen begeleiden – op weg naar een gelukkiger leven. Ex-partners helpen echt het gesprek met elkaar aan te gaan zodat zij beter in staat zijn hun leven zonder de ander op te pakken. Als mediator ben ik op missie om ex-partners te helpen hun leven opnieuw in te richten waardoor ze zich weer krachtig voelen en hun geluk hervinden.

Als je vragen hebt, zou ik het fijn vinden als je me een berichtje stuurt via de contactpagina. Natuurlijk kun je me ook bellen, via 06-21138355. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.

Neem gerust geheel vrijblijvend contact op voor nadere informatie of een gratis kennismaking-gesprek!

Vraag aan Richard van Leeuwen

Richard van Leeuwen, Uw ScheidingsMediator in Delft, Den Haag, Rijswijk

 

 

 

Richard van Leeuwen
Delft

 

Uw scheidingsmediator in Delft, Den Haag, Rijswijk:

  • Mediator, scheidingsmediator, familiemediator.
  • Scheiden echtscheiding. beëindiging samenlevingsvormen
  • Mediator in Delft, Den Haag, Rijswijk
  • Opstellen ouderschapsplan, Alimentatieberekening.
  • Mediation, Coaching en Advies

De mediation praktijk is geopend op:

ma 14.00 - 18.00 uur
di   14.00 - 18.00 uur
wo 09.00 - 17.00 uur
do  09.00 - 17.00 uur
vrij 09.00 - 17.00 uur
za 09.00 - 17.00 uur

Afspraken daarbuiten in overleg mogelijk.