Uw Mediator in Arnhem

Nico Wiggers
_____________________
Familiemediation
Echtscheiding
Nalatenschap
Nico Wiggers - Uw ScheidingsMediator Arnhem

Nico K.J. Wiggers

MfN register mediator
MfN Familiemediator

+31 6 5338 4983

(ook via WhatsApp; bereikbaar tussen 9:00 en 21:00; 7 dagen per week)

Even voorstellen, uw mediator

Mijn naam is Nico Wiggers en ik ben uw Mediator in de regio Arnhem. Als MfN register mediator ben ik gespecialiseerd in echtscheiding en beëindiging van samenlevingsvormen. Naast registermediator ben ik ook Bijzondere Curator in Jeugdzaken en kan als zodanig door de rechtbank worden benoemd.

wat kan ik voor u doen?

Ik kan u helpen bij het ontvlechten van uw huwelijk of affectieve relatie. Ook als sprake is van een complexe gezinssituatie.
Kinderen centraal; die hebben recht op beide ouders.

Oog voor mensen en situaties rond Autisme en narcisme.

Een deugdelijk Convenant en/of een goed Ouderschapsplan vormen de basis om een boeiende fase af te sluiten en de stap naar een bloeiende fase te maken. Daar heb ik veel ervaring mee en help u daarbij graag.

Ervaring

Sinds 2001 ben ik registermediator en hulp u beiden graag om na een boeiende periode de basis te leggen voor een bloeiende periode. Kinderen verdienen in een scheidingsproces bijzondere aandacht. Daarom heb ik de training Kinderen in echtscheidingssituaties gedaan en ben ook KIES-omgangsbegeleider. Vanwege mijn family-accreditatie sta  ik ingeschreven in het register van de Raad voor Rechtsbijstand en kan dus ook gefinancierde rechtsbijstand aanvragen en ben lid van de High Trust, waardoor de Raad voor Rechtsbijstand uw aanvraag tot gefinancierde rechtsbijstand binnen 10 dagen afhandelt.      

Succesvol in mediation

N

Kinderen

centraal in de nieuwe situatie

N

Respectvol

omgaan met belangen en wensen van beide partijen

N

Ervaring

met complexe scheidingssituaties

N

Er samen uitkomen

Voor echtscheidingen, het beeindigen van uw samenlevingscontract, alimentatie berekening

Werkwijze

Omdat elk scheidingsproces ingrijpend is en ben ik voor mijn cliënten 7 dagen per week van 9:00 tot 21:00 telefonisch of per WhatsApp bereikbaar. Een mail sturen kan natuurlijk ook.
Na het vrijblijvende kennismakingsgesprek op kantoor of bij u thuis ligt een Mediationovereenkomst voor ter ondertekening. Daarin staan de afspraken en de kosten. U ontvangt dan van mij twee formulieren, die ieder van u afzonderlijk zo goed mogelijk invult. Aan de hand van die formulieren maak ik een concept-Vaststellingsovereenkomst (of wel Convenant). Dat bespreken wij met elkaar. Dan komen belangrijke zaken aan de orde, zoals alimentatie, woning en schulden. Zijn er kinderen, dan spreek ik hen. Aan de hand van dat gesprek en het door u beiden ingevulde formulier, schrijf ik het concept-Ouderschapsplan. Ook dat bespreken wij met elkaar. In dat plan komen zaken als zorg en opvoeding aan de orde, maar ook de omgangsregeling. Pas als u tevreden bent, ondertekent u beide documenten en zorg ik dat de documenten naar de rechtbank gaan. U hoeft dus niet nogmaals naar een advocaat. Ik regel dat voor u.
Met nu ruim 15 jaar, sinds 2001, is toch elke scheidingsmediation weer een uitdaging. Er samen uitkomen is mijn lijfspreuk. Ook de uwe?

Kosten

Mediation betekent minder kosten dan het inschakelen van advocaten.
Dat geldt ook als u gebruik maakt van gefinancierde rechtsbijstand. Eigen bijdrage mediation is minimaal € 53 en maximaal € 105. Schakelt u advocaten in dan betaalt u minimaal € 340 en maximaal € 849 (per persoon).
Krijgt u geen gefinancierde rechtsbijstand dan betaalt u een uurtarief. Krijgt één van u beiden wel rechtsbijstand, dan bent u de helft van het uurtarief verschuldigd.
Maar u kan er ook voor kiezen om één vast bedrag af te spreken.
Omdat echtscheiding steeds vaker voorkomt, kan het zijn dat u daarvoor verzekerd bent. Vaak heeft u dan een vrije keuze van mediator, maar staat wel een maximumbedrag vast. Geen probleem; ook dan help ik u graag.

Ambitie

Er samen uitkomen.
En als er kinderen zijn: de kinderen centraal, waarbij de kinderen recht hebben op beide ouders.

Primaire werkgebied

Ik houd ook kantoor in (regio) Nijmegen, (regio) ‘s-Hertogenbosch, (regio) Amersfoort (regio) Enschede/Hengelo/Almelo en (regio) Zutphen/Achterhoek. Desgewenst kom ik ook aan huis.

Stel gerust uw vraag!

Vraag aan Nico Wiggers:

14 + 13 =

Uw ScheidingsMediator in Arnhem - Nico Wiggers